Dagritme

DAGRITME

BABYGROEP - Dolfijntjes


Joesboef opent elke doordeweekse dag om 07.30h haar deuren.

 

Het dagritme van uw kindje wordt samen met u bepaald. We zorgen er voor dat uw kindje het vertrouwde ritme van thuis kan blijven volgen. Onze vaste leidsters houden voor u bij hoe laat uw kindje heeft gegeten, hoe lang uw kindje heeft geslapen, hoe laat uw kindje verschoond is en of er eventuele bijzonderheden zijn.

 

Joesboef sluit haar deuren elke doordeweekse dag om 18.15h.


DREUMES- EN PEUTERGROEPEN - Pinguïns, Goudvisjes, IJsbeertjes en Zeepaardjes


Joesboef opent elke doordeweekse dag om 07.30h haar deuren.

 

De dag begint met vrij spelen op de hal. Elke dag begint rustig met ouders die hun kinderen komen brengen. Daarom is de hal een gezellige plek om de dag gezamenlijk te beginnen. Op deze manier kan uw kindje alvast wennen aan andere kinderen en leidsters. Dit maakt de overgang naar een nieuwe groep makkelijker.

 

In de ochtend krijgen dreumesen en peuters fruit en iets te drinken. Hierna wordt er verschoond. Dan is het tijd voor de piramide-activiteit: elke periode wordt een ander thema behandeld, zoals de jaargetijden en het verkeer. De leidsters lezen voor en er kan geknutseld worden. Er is natuurlijk ruimte voor vrij spel.

 

Tijdens de lunch krijgen dreumesen en peuters brood en een warme maaltijd. Nadat mondjes en handjes met een washandje zijn schoongemaakt, wordt er verschoond. Na de lunch wordt het middagdutje gehouden. Ook na het middagdutje wordt er verschoond.

 

In de middag krijgen dreumesen en peuters een tussendoortje, wordt er aandacht besteed aan het thema van die periode en is er ruimte voor vrij spel. Hierna wordt er verschoond.

BUITENSCHOOLSE OPVANG


Als de kinderen binnen komen, hangen ze eerst hun jas en tas op. Daarna gaan de kinderen die naar het toilet moeten hiervoor in de rij staan. Na het toiletbezoek worden de handen gewassen.

 

Hierna krijgen de kinderen een tussendoortje en iets te drinken. Daarna is er ruimte voor vrij spel. Tijdens het vrij spelen helpen een aantal kinderen met het klaarzetten van brood en beleg. Op dinsdag is er een warme maaltijd. Vóór er gegeten wordt, wassen alle kinderen hun handen.

 

Na het eten helpen alle kinderen mee met opruimen. Daarna wordt er eventueel huiswerk gemaakt en kunnen kinderen alleen of samen met leeftijdsgenootjes spelen. Ook bereiden de leidsters gezamenlijke activiteiten voor.

 

Joesboef sluit elke doordeweekse dag om 18.15h haar deuren.

 

.